Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

VRT gaat "omzichtiger" omspringen met muziek van Michael Jackson na documentaire over misbruik

ma 4 mrt. - 7:55

Naar aanleiding van de documentaire 'Leaving Neverland', waarin twee mannen getuigen over seksueel misbruik door Michael Jackson, kondigt VRT aan "omzichtiger" te zullen omspringen met Jacksons muziek.
Michael Jackson

Op vrijdag zal Canvas de documentaire 'Leaving Neverland' uitzenden. Daarin getuigen twee mannen dat ze als kind seksueel misbruikt zijn door artiest Michael Jackson. De documentaire deed internationaal al heel wat stof opwaaien.

In het licht van die documentaire hebben verschillende radiozenders beslist de muziek van Michael Jackson voortaan niet meer te spelen. De Britse radiozender BBC 2 zal helemaal geen muziek van Jackson meer uitzenden, de Noorse openbare omroep NRK zet een ban van twee weken op "the king of pop".

Bij VRT zal de muziek wél nog gedraaid worden. "De VRT gaat geen censuur toepassen, of de muziekgeschiedenis herschrijven. Wel gaan we omzichtiger omspringen met de muziek van Michael Jackson. Als we nu een nummer van hem spelen dan zal in de presentatie verwezen worden naar de huidige controverse, en indien nodig context worden meegegeven. Voor de verdere toekomst houden we de vinger op de pols", klinkt het in een mededeling.

Beluister het gesprek met VRT-woordvoerder Hans Van Goethem:

Medialaan: "We hebben veel gediscussieerd, we blijven Jackson draaien"

Bij Medialaan, het bedrijf achter de commerciële Vlaamse radiozenders Q Music en Joe, blijven ze ook muziek van Michael Jackson draaien. "We hebben er veel over gediscussieerd", zegt woordvoerster Sara Vercauteren. "Maar de muzikale erfenis is zo groot dat we hem niet gaan bannen. We zullen uiteraard op antenne ook wel spreken over de documentaire, maar gaan niet elke keer context meegeven."

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet