Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Waarom je nooit seksscènes of vliegtuigcrashes te zien krijgt tijdens een vlucht

wo 30 okt. - 10:59

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines ligt onder vuur omdat het bedrijf een lesbische seksscène uit een film van het entertainmentaanbod heeft geknipt. Maaike Andries van Brussels Airlines nuanceert de zaak in 'De Wereld Vandaag'. Alle luchtvaartmaatschappijen verwijderen expliciete scènes, zegt ze.
© Suhyeon Choi (via Unsplash.com)

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines krijgt de wind van voren omdat er in de film "Booksmart" een lesbische scène is gesneuveld. De film wordt gecensureerd in het entertainmentaanbod in de vliegtuigen van Delta Airlines.

In 'De Wereld Vandaag' legt Maaike Andries van Brussels Airlines uit dat alle luchtvaartmaatschappijen bijzonder omzichtig omgaan met het entertainmentaanbod in de vliegtuigen. "We zullen nooit films censureren omdat er lesbische of homoseksuele content in te zien is. Maar het is wel zo dat alle expliciete scènes uit de films verwijderd worden", aldus Andries.

Geen expliciete seks in ons filmaanbod aan boord, maar een kusje kan zeker

Het entertainmentaanbod wordt nauwgezet gecontroleerd, omdat de films en series geschikt moeten zijn voor een heel breed publiek, waaronder ook kinderen. "Er wordt geen expliciete seks getoond in het vliegtuig, maar een kusje kan zeker."

Het entertainmentaanbod van Brussels Airlines wordt samengesteld door de firma Global Eagle Entertainment. "Dat is een bedrijf dat enkel en alleen gefocust is op het aanbieden van content voor luchtvaartmaatschappijen. Zij gaan ook over de rechten en zij bieden bepaalde films aan die bewerkt zijn", zegt Maaike Andries.

"Het is nooit de bedoeling om een verhaal in een film aan te passen of de kijker bepaalde zaken te ontnemen. We gaan sowieso rekening houden in het aanbod welke films wel of niet logisch zijn om aan boord te vertonen. Uit een erotische film zouden we enorm veel moeten uithalen. We gaan die überhaupt niet aan boord brengen omdat die niet geschikt is voor ons publiek."

Maaike Andries geeft ook nog mee dat er geen films over vliegtuigcrashes vertoond worden in de vliegtuigen van Brussels Airlines.

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Beluister het gesprek met Maaike Andries via Radio 1 Select. (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet