Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Waarom koop je beter bijna vervallen producten?

vr 20 apr. - 6:57

Grijp je in de supermarkt ook altijd naar de achterste regionen van de rekken? Koop je ook altijd producten die nog heel lang houdbaar zijn? Eigenlijk doe je dat beter niet...
Winkelrek in de supermarkt

Wist je dat er een verschil bestaat tussen 'ten minste houdbaar tot' en 'te gebruiken tot'? 30% van de consumenten weet dat niet. Een product met het label 'te gebruiken tot' consumeer je beter niet meer na de vervaldatum, maar een product met het label 'ten minste houdbaar tot', kan je na die datum zonder enig risico nog consumeren.

Goed om te weten als je bewuster wil omgaan met voedselverspilling, want per persoon verspillen we jaarlijks 136 kilogram aan voedsel. Koop dus niet steeds producten met de langste houdbaarheidsdatum, benadrukt professor Frank Devlieghere, want als we dat met z'n allen doen, blijven supermarkten met de vervallen overschotten achter. 

Behalve voedselverspilling, beperk je zo bovendien ook je ecologische voedselafdruk, want zowel de productie als de verpakking van voedsel heeft een enorme milieu-impact.

Meer weten? Bekijk de lezing van Frank Devlieghere: 

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet