Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Nieuwe Feiten

Waarom mensenvlees in geen enkele internationale keuken is doorgebroken

vr 14 sep. - 1:36

We kunnen niet overleven op mensenvlees. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Brighton. James Cole berekende er de voedingswaarde van de gemiddelde mens. En die is gewoon te laag.
Foto: Pixabay

Een mensenlichaam bevat ongeveer 32 000 calorieën aan vlees. Archeoloog James Cole kwam aan dat cijfer door de caloriewaarde van het stoffelijk overschot van vier mensen die hij uit de literatuur haalde te berekenen.

Mensenvlees eten is nooit doorgebroken. En dat heeft een reden. De hoeveelheid calorieën per dag die toen ingenomen moesten worden lag een stuk hoger. In de steentijd zou een groep van 25 man dagelijks drie soortgenoten moeten opeten hebben om te overleven en dat is niet efficiënt zegt Cole. Zelfs een berggeit levert meer calorieën dan een mens.

Daarom bleef kannibalisme beperkt tot rituelen, besluit de studie. Het werk van Cole leverde hem de IGNobelprijs voor voedingsleer op.

Bron: Nieuwe Feiten

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet