Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Waarom vrouwen boven de 40 zo interessant zijn

do 7 jan. - 11:00

40 wordt al lang het nieuwe 30 genoemd. Bovendien hebben vrouwen van boven de 40 kwaliteiten die een twintiger of dertiger niet heeft. Dat is althans de mening van Alex Obed. Hij schreef zijn bevindingen neer in een blogpost: “The new sexy: women over 40”.
Waarom vrouwen boven de 40 zo interessant zijn

Vrouwen van boven de 40 zijn vaak interessanter dan jongere vrouwen, schrijft Alex in zijn blogpost, die flink gedeeld wordt op de sociale media.

Hij duidt enkele kwaliteiten aan die een vrouw van boven de 40 (meestal) heeft:

 

Een vrouw boven de 40 heeft zelfvertrouwen

Een vrouw van boven de 40 heeft levenservaring en levenswijsheid.   Ze weet wat het ouderschap inhoudt, weet wat het huwelijk is, en heeft er soms ook al een echtscheiding opzitten.   Het leven heeft haar al alles geleerd over geven en nemen, en die ervaring kan ze meenemen in (nieuwe) relaties en vriendschappen.  

Een vrouw van boven de 40 weet ondertussen wel wat ze waard is. Ze ‘probeert’ niet meer ‘iemand te zijn’. Maar weet wie ze is, en waar ze voor staat. En dit geeft haar zelfvertrouwen.

 

Een vrouw boven de 40 is direct

Volgens Alex Obed zeggen vrouwen van 20 à 30 niet genoeg waar het op staat. Met hints proberen ze alles duidelijk te maken, in de hoop dat hun partner hen wel zal begrijpen.  Ze hopen het conflict uit de weg te gaan, maar maken op die manier net meer brokken.

Volgens Obed zijn vrouwen van boven de 40 directer. En zo ook duidelijker.

 

Een vrouw boven de 40 is bevrijd

Vrouwen boven de 40 hebben meer relaties achter de rug dan een jonger iemand. En ook meer gebroken relaties dus. Obed heeft vooral respect voor vrouwen die zelf durfden te beslissen om hun jarenlange relatie te verbreken. Zo iemand zal nooit zelf nog de drang voelen om iemand té vast aan zich te willen binden, aldus Obed. Hij vindt ze ‘bevrijd’.

 

Een vrouw boven de 40 is sexy!

Tot slot. Een vrouw die zelfvertrouwen heeft, direct is, en bevrijd, die is uiteraard ook sexy.

Een vrouw van boven de 40 heeft bovendien ook minder behoefte om zich nog te bewijzen. Waarom zou ze ook? Dat heeft ze de voorbije jaren al genoeg gedaan. Nu kan ze gewoon zichzelf zijn. En dat maakt mensen mooi.

Nog meer complimenten

Het betoog van Alex Obed doet wat denken aan die andere man die het voor vrouwen boven de 40 opnam: Frank Kaiser. Zijn tekst op ‘Suddenly Senior’ wordt ook vandaag nog vaak gedeeld.

 

We willen je enkele van zijn uitspraken niet onthouden:

- Als een vrouw van boven de 40 geen voetbal wil zien, dan gaat ze niet naast je op de bank zitten klagen. Ze gaat ergens anders heen en doet iets wat zij leuk vindt. En dat maakt haar alleen maar interessanter.

- Vrouwen van boven de 40 zijn gul met complimenten, vaak zonder reden. Ze hebben eerder al wel eens ondervonden hoe het voelt om niet gewaardeerd te worden.

- Een vrouw van boven de 40 kent zichzelf goed genoeg om zich goed in haar vel te voelen en te weten wat ze wil en van wie ze dat wil hebben.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet