Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Wanneer is het idee ontstaan dat een staking geen hinder mag veroorzaken?

ma 13 jun. - 8:21

"Wanneer is het idee ontstaan dat een staking geen hinder mag veroorzaken?" Dat vraagt luisteraar Olivier Wauters zich af in De minuut.
Hinder op het spoor naar aanleiding van een staking

"Meerderheid en oppositie zijn het eindelijk over iets eens: het moet maar eens gedaan zijn met die vervelende spoorstakingen. Ze krijgen daarbij van overal steun, pendelaars, studenten en zelfs van mensen die nooit de trein nemen."

"Acties waar niemand last van heeft, zetten geen zoden aan de dijk. Dan kan men evengoed gewoon gaan werken. Toegegeven: stakingen bij het spoor veroorzaken meer hinder dan gemiddeld."

"Hun vrijheid eindigt toch waar ze de mijne beperkt? Maar het omgekeerde geldt evenzeer, het zogenaamde recht om met het openbaar vervoer ergens te geraken, zou ook het stakingsrecht van de werknemers van het spoor beperken.

"Tegenwoordig lijkt ook alles overlast te veroorzaken. Van spelende kinderen, festivals en kermissen, tot wegenwerken en de snoodaards die samen met ons een file vormen."

Elke vorm van hinder, dient op elke wijze aangeklaagd en bestreden te worden.

We hebben zelfs een minister van milieu die bomen hinderlijk lijkt te vinden als ze geen economisch nut hebben, misschien moet daar maar eens tegen gestaakt worden.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet