Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Wat als de hulpverlener het niet meer ziet zitten?

di 22 sep. - 19:34

Jaar na jaar worden meer mensen getroffen door een burn-out. De oorzaken zijn divers, maar stress speelt altijd een bepalende rol. Burn-outs komen voor in alle beroepsgroepen, maar voor hulpverleners is het extra moeilijk om toe te geven dat je niet meer kan.
Wat als de hulpverlener het niet meer ziet zitten?

Opgebrande hulpverleners: het is een zwaar onderschatte problematiek, die vandaag jammer genoeg te vaak voorkomt. Dat zegt psychologe Nathalie Cardinaels in haar boek Burn-out bij hulpverleners. "Iedereen krijgt te maken met stress, maar als hulpverlener is het extra moeilijk om toe te geven dat het niet meer gaat, omdat die net dag in dag uit klaarstaat voor anderen."

Hoe ga je ermee om en wat doe je als de werkomstandigheden je te veel worden? Wat is een burn-out eigenlijk? Welke factoren zorgen ervoor dat je opgebrand raakt? En hoe kan je burn-out voorkomen of behandelen? Nathalie Cardinaels geeft tekst en uitleg in Hautekiet.

Lees ook haar blog: www.drukketijden.com

REAGEER

Ben jij een hulpverlener? Heb je schrik om ooit een burn-out te krijgen? Hoe probeer je toch de nodige ademruimte voor jezelf te vinden?

Foto © Bhernandez

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet