Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Nieuwe Feiten

Wat is een bad bank?

di 4 okt. - 5:55

U kreeg elders al antwoord op de vraag of uw spaargeld nog wel veilig is. Of u hebt zelf naar Dexia gebeld. En u hebt vast wel een idee over wie daar weeral voor zal opdraaien.

Dan is er nog de kwestie of het Dexia-probleem nu opgelost is. Het antwoord vindt u op de site van de bank: "Alle voorwaarden zijn nu vervuld om de structurele problemen van de Groep te kunnen oplossen in het belang van klanten en medewerkers. We willen daarbij niet overhaast te werk gaan maar methodisch, met de steun van de overheden. De raad van bestuur heeft in die zin zijn vertrouwen in het management bevestigd, zodat zij hun opdrachten tot een goed einde kan brengen. Het management zal blijven ijveren voor de toekomst van de metiers van Dexia, en alle medewerkers perspectieven blijven bieden."

Bon, dan is er het gegeven dat Dexia hoofdsponsor is van Club Brugge. Mogen we dat - als supporter van andere ploegen - minder relevant vinden?

Blijft nog het gegeven 'bad bank'. Hoe werkt dat? Zijn er bij ons al bad banken? Wie gaat daar met zijn/haar geld naartoe? Ivan Van de Cloot twitterde alvast een suggestie: "Zouden zij die verantwoordelijk zijn voor het brengen van Dexia tot vandaag betaald worden in aandelen van de bad bank?"

Update: Wie Ivan het graag ziét uitleggen kan hier terecht. Weet wel dat hij toen "misschien nog een beetje te optimistisch was over de daadkracht van onze leiders"

Lees en beluister ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet