Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De bende van Annemie

“Wat is er nu in hemelsnaam mis met een boterham?”

do 29 sep. - 9:27

Van Jeroen Meus mag iedereen eten wat hij wilt, maar zelf pleit hij voor gezond verstand. Dus krijgt zijn zoontje de ene dag braadworst met puree en de dag erna een groentenstoofpot. En ook een koek, en af en toe een cola. Dat moeten kunnen, vindt hij.
“Op vrijdagavond zijn mijn vrouw en ik wel eens moe, en dan gaan we naar het fritkot”

In zijn nieuwe boek “Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand”, blijft Jeroen Meus trouw aan de Vlaamse kost, maar tegelijk sluit hij ook de ogen niet voor het gezonde verstand.  Hij wil blijven genieten, maar is ook streng voor zichzelf:

Ik kan mezelf opleggen om twee weken geen alcohol te drinken, en dan vliegen de kilo’s er zo af. Maar ik ga wel ’s ochtends een boterham eten.

Die boterham is tegenwoordig minder populair bij allerhande dieetexperts en koks.  En wie dat wil volgen: die doet maar.  Meus vindt het zelfs leuk dat zoveel mensen met eten bezig zijn, dat kan hij alleen maar toejuichen. “Maar ik hou niet zoveel van de religie”, voegt hij toe.

Zelf heeft Meus als kok geleerd om hetgeen hij maakt zo lekker mogelijk te maken.  Maar tegelijk moeten we niet blind zijn voor het gezond verstand, benadrukt hij opnieuw:

“Op vrijdagavond zijn mijn vrouw en ik wel eens moe, en dan gaan we naar het fritkot” zegt Meus “Maar op zaterdag niet.  Dan gebruik ik groenten uit mijn moestuin, en dan maak ik een maaltijdsoep. En die soep wordt heel erg gesmaakt door mijn zoontje”.

Zoon Georges krijg trouwens ook gerust eens een koek. En af en toe een cola. Of boterhammen. “Daar is toch helemaal niets mis mee?”.

Op zondag aten we videe met frieten, of rosbief. En dat moet blijven bestaan

Grootmoeder Meus is ondertussen 92.  Die heeft altijd gezond gegeten: groentesoep bijvoorbeeld,… met patatjes erin weliswaar.  Geen quinoa! En kijk, ze kan haar kleinzoon nog altijd in de lucht smijten.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet