Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Touché

Touché

Wat raakt Angelique Van Ombergen?

zo 27 okt. - 8:54

Angelique Van Ombergen is nog geen 30 en scheert al hoge toppen. Sinds begin dit jaar is ze wetenschappelijk coördinator bij de ESA, het Europees ruimtevaartagentschap. Voor die job pendelt ze samen met haar vrouw en 5 maanden oude zoontje tussen België en Nederland. Nog dit jaar belandde ze op de prestigieuze Forbes-lijst '30 under 30', werd ze gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen en bracht ze het kinderboek 'Reis naar de sterren' uit. Wat fascineert en raakt haar?
Wat raakt Angelique Van Ombergen?

Boeken

Angelique Van Ombergen schreef twee kinderboeken en is ondertussen al bezig aanhaar derde. Vorig jaar bracht ze 'In mijn hoofd' uit en in mei van dit jaar verscheen haar tweede boek 'Reis naar de sterren' bij Lannoo. Haar derde boek zal gaan over wetenschap in het algemeen en zal tal van leuke en interessante weetjes bevatten.

Film

Eén van de favoriete films van Angelique Van Ombergen is 'Interstellar'. "Ik vind het een verkeerde incentive om aan ruimte-exploratie te doen omdat de aarde vervuild is, maar de film klopt van begin tot einde. De muziek, de visuals en de acteurs, ... dat vond ik zo goed!", vertelt ze daarover.

De film die Van Ombergen getraumatiseerd is, is dan weer 'Jaws': "Ik was veel te jong toen ik die film gezien heb en dat heeft ervoor gezorgd dat ik een fobie voor haaien heb ontwikkeld. Dat nam op een bepaald moment zelfs vrij grote proporties aan en ik ben dan ook in behandeling geweest tegen die angst."

Muziek

Al haar hele leven is muziek een constante in het leven van Angelique Van Ombergen. Ze houdt ervan om een nummer dat ze graag hoort urenlang op 'repeat' te zetten. Van alle artiesten die er zijn op de wereld, springt David Bowie er voor haar bovenuit. Haar liefde voor Bowie gaat zo ver dat ze zelfs haar zoontje naar hem wou vernoemen, maar dat vond haar vrouw net een stapje te ver.

Muziek in de uitzending:

  • KOMMIL FOO - RUIMTEVAARDER
  • THE PLATTERS - THE GREAT PRETENDER
  • SHARON VAN ETTEN - SEVENTEEN
  • DAVID BOWIE - FIVE YEARS
  • HANS ZIMMER - COWARD (UIT INTERSTELLAR)
  • BRAND NEW - JESUS CHRIST
  • ARCTIC MONKEYS - I WANNA BE YOURS
  • SUFJAN STEVENS - VISIONS OF GIDEON
  • KENDRICK LAMAR AND SZA - ALL THE STARS

Herbeluister de uitzending (deel één en twee)

Touché giet de muziekkeuze van de gasten in een Spotify-lijst.
Abonneer je of luister hieronder:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet