Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Touché

Wat raakt Dominique Van Malder?

zo 28 jun. - 8:47

Dominique Van Malder was altijd het ‘dikkertje’ van de klas. Toch liet hij zich niet kleineren door de pesterijen. Zijn wapen? Humor! Zoveel jaar later schreef hij een reeks over zwaarlijvige mensen: ‘Albatros’.
Dominique Van Malder in studio

Is obesitas nog steeds taboe? Waarom lachen we gemakkelijk om zware mensen? En hoe goed voelt Dominique Van Malder zich eigenlijk in zijn vel?

Touché gemist?

Abonneer je dan nu op de podcast of herbeluister via het Touché archief!
 

Ontdek hier wat zoal ter sprake kwam in de uitzending:

Dominique Van Malder is acteur en tv-maker. Je kent hem van Radio Gaga, het Canvas-programma waarin hij samen met Joris Hessels en hun zelfgebouwde mobiele radiostudio naar bijzondere locaties trok om er radio te maken. De verhalen die niet op tv te zien waren, kan je lezen in het boek ‘Radio Gaga’ (2016). Zijn boodschap: Mens, durf te leven.

Samen met Wannes Destoop schreef hij ‘Albatros’, een fictiereeks over tien zwaarlijvige mensen die op dieetkamp gaan naar de Ardennen. De serie is begin volgend jaar te zien op Canvas en vanaf 1 juli op Play en Play More van Telenet.

Hij speelt theater bij Studio Orka, een theatergezelschap dat belevingsvoorstellingen in open lucht brengt voor jong en oud. 

Deze zomer trekt hij samen met Joris Hessels rond met ‘Blokbusters’, een interactieve radio-, tv- en theatershow op maat van kwetsbare buurten. Meer info vind je hier.

Rudi Vranckx nam hem samen met Joris Hessels mee naar Irak voor het programma 'Tussen oorlog en leven'. Te herbekijken op VRT NU. 

In zijn tienerjaren was hij grote fan van dichter Jotie T’Hooft en de donkere thema’s in zijn werk. Die zwarte romantiek zoekt hij nu nog steeds op.

Hij is grote fan van de Amerikaanse dramafilm ‘Magnolia’ (1999) van Paul Thomas Anderson.

Hij was onder de indruk van de documentairereeks ‘Larry Charles' Dangerous World of Comedy’ (2019) op Netflix aan. Daarin reist Larry Charles de wereld rond op zoek naar humor op gevaarlijke plaatsen.

De documentaire over de bipolaire muzikant Daniel Johnston heet ‘The Devil and Daniel Johnston’ (2005) van Jeff Feuerzeig. 

Het toppunt van schoonheid is te zien in de videoclip ‘What’s so funny about peace, love and understanding’ (2020) van Sharon Van Etten en Josh Homme.

Dominique vulde zijn lege coronadagen met het lezen van ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af’ (2006) en ‘Onze verslaggever in de leegte’ (2020) van Dimitri Verhulst.

‘Cynismen, portret van de hondse filosoof’ (1990) van Michel Onfray is een essay over het leven en denken van cynische filosofen.

Muziek:  Die vind je hier.

  • The Beatles - Here comes the sun
  • George Michael - Different Corner
  • Pearl Jam - Alive
  • Great Lake Swimmers - The Talking Wind
  • Aimee Mann - One
  • Nick Cave - Into my arms
  • Daniel Johnston - True love will find you in the end
  • Elvis Presley - My Boy
  • Sharon Van Etten & Josh Homme - What's so funny about peace, love and understanding
  • André Hazes - De Vlieger

 

Beluister de volledige uitzending, in twee delen:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet