Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Wat zit er in de handtas van de Queen?

vr 18 sep. - 0:23

Worst

Onze favoriete anglofiel Harry De Paepe heeft een boek geschreven. Het heet: ‘Sausage’. Wij denken dan aan worst. Harry aan Elizabeth II, de koningin van Engeland. ‘Worstje’ zo wordt ze liefdevol door haar man genoemd. Of ‘cabbage’. Dat kan ook. Dat weten we niet zeker. Dat heb je met koninginnen. Kronen worden zelden ontbloot.

Nochtans beweert Harry te weten wat er in de handtas van de Queen zit: haar leesbril, een zakdoek, lippenstift en een spiegeltje, wat kleingeld, een pen en een haak met een zuignap om haar handtas aan te hangen. Verder foto’s van haar man, haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, hondensnoepjes en het kruiswoordraadsel uit de Daily Telegraph.

Bovendien is de koninklijke sacoche een communicatiemiddel. Zet ze haar handtas op tafel dan wil de Queen naar huis, zet ze haar tas op de grond, dan betekent dat dat haar gesprekspartner aan het zagen is en een van de hofdames haar moet komen redden. Denk daaraan, als u ooit nog eens met Hare Majesteit aan de praat geraakt.

“Harry, hoe weet jij dat allemaal?” gaan wij hem zaterdag zeker vragen. En we moeten eerlijk zijn, toch ook wel: “Waarom, Harry? Waarom wil je dat allemaal weten?” 

Beluister het volledige gesprek in 'Interne Keuken':

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet