Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Wereld van Sofie

We moeten meer voorlezen

vr 16 nov. - 8:43

Van 17 tot 25 november heb je geen enkel excuus om 'ns een boek vast te pakken en er uit voor te lezen. Of om je zelf die eer te beurt te laten vallen, natuurlijk. Want het is weer voorleesweek. Dat lezen de woordenschat en taalontwikkeling stimuleert bij kinderen ligt voor de hand, maar peuters die per dag 15 minuten voorgelezen worden, zouden later ook beter scoren op rekenen. www.voorlezen.be
Voorlezen

Je wil je kinderen verhalen voorlezen en hebt graag wat inspiratie? Reporter Max Vryens sprokkelt voorleesboeken-tips.

Ook de luisteraars zochten mee. We vroegen hen welke boeken zij het liefste voorlezen en er kwam heel wat reactie.

Vic De Wachter is een van Vlaanderens meester-vertellers. Het lijkt een aangeboren talent, of was dat toch hard werken?  Hij leest “Sint Bavo”, een verhaal van Hugo Matthysen.

Niet iedereen is een geboren rasverteller. Een paar praktische tips van Ine Cafmeyer, docente drama in  het deeltijds kunstonderwijs.

Reporter Herwig Verhovert trok naar basisschool Gibo in Brasschaat waar de hond Spencer rondloopt. Hij is speciaal getraind om kinderen meer zelfvertrouwen en goesting te geven in het voorlezen.

Sommige auteurs kunnen goed voorlezen uit eigen werk, bij anderen gaat dat moeizamer. Schrijfster Lara Taveirne behoort tot de eerste categorie. Zij is haar boek “Kerkhofblommekenstraat” aan het inlezen. En wordt zelf blij van Charles Bukowski die voorleest uit eigen werk.

Koppels die elkaar voorlezen, ja zeker, ze bestaan! Ward Bogaert dook onder de wol met Marc Cosyns en Gita Deneckere, én… een boek natuurlijk.

Sofie Lemaire is verzot op podcasts, “Mortified” is er daar een van. Mensen lezen voor een volle zaal vol onbekenden de meest gênante passages voor uit hun puberdagboek.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet