Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

"We moeten minder bang en meer open zijn"

do 8 dec. - 17:10

Vertrouwen is essentieel voor geluk, zegt Leo Borremans, auteur van The World Book of Happiness. “Waar mensen meer vertrouwen hebben in elkaar, zijn ze het gelukkigst.”
Leo Bormans

In België zegt slechts 40% ja op de vraag of andere mensen te vertrouwen zijn, en dat kan beter. “We kunnen daaraan werken. Door nieuwe prioriteiten te stellen die gericht zijn op relaties met andere mensen kunnen we het vertrouwen aanwakkeren,” zegt de auteur.

Angst is een slechte raadgever

Het meest belangrijke is om open te staan voor andere mensen. “Toen ik in Nederland mijn geluksboek ging uitdelen in de Geluklaan, merkte ik dat een derde van de mensen gewoon bang was. Dat moet anders”.

Opgelicht 

Vertrouwen mag echter niet verward worden met naïviteit. “Ik ben ooit opgelicht door een man in maatpak die zich voordeed als een nieuwe inwoner van mijn dorp. Hij heeft mijn 50 euro nog altijd”.

Tegenover die slechte ervaringen staan echter vaak goede momenten. “Zo gaf mijn zoon een jeansbroek aan een vluchteling. Even later stond die jongen voor onze deur te stralen; de jeans paste perfect. Maar er stak nog 15 euro in de broek, die kwam hij teruggeven”, aldus de auteur.

“We moeten minder bang en meer open zijn”, concludeert Bormans. “Angst is een slechte raadgever” 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet