Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

"We werden volledig afgemaakt op sociale media"

vr 8 sep. - 8:03

Acteur Koen Van Impe droomde er altijd van om een humoristische reeks te maken. Maar toen die er ook kwam, draaide het uit op een ontgoocheling.
Koen Van Impe

Bent (onze man die iedereen kent) reet een oude wonde open bij Koen Van Impe. Van Impe werkte namelijk mee aan Kiekens, een humoristische reeks van Stany Crets en Peter Van Den Begin. "Stany Crets belde me op en zei dat we carte blanche hadden om een komedie te maken. Zo'n kans krijg je maar één keer in je leven. We werkten keihard met een fijne ploeg schrijvers, en na de opnames waren we er bijzonder blij mee."

Maar door allerlei perikelen bij zender EXQI kon de reeks niet onmiddellijk op het scherm komen. En toen Eén de reeks toch uitzond, waren de reacties bijzonder negatief. "En daar ben ik bijzonder boos om. Nog altijd. We hadden een behoorlijk aantal kijkcijfers bij de eerste aflevering, maar toen werden we volledig afgemaakt op sociale media en de Vlaamse Televisiesterren.  Comedy bleek dus niet bestand te zijn tegen al die aanvallen. Veel mensen vonden dat we de klok terugdraaiden. Maar ze hebben de reeks en de personages nooit de kans gegeven om te groeien. We werden afgeschreven als oubollig."

Nadien had Van Impe het twee jaar moeilijk om werk te vinden op televisie. "Ik had altijd gedacht dat ik iets met comedy zou doen, maar ik heb de afgelopen 25 jaar niet anders gedaan dan met revolvers rondgelopen en bandieten achternagezeten in politieseries. Het resultaat is dat ik het min of meer heb opgegeven om comedy te maken. Kiekens toont wat voor wolfijzers acteurs dikwijls moeten trotseren."

Van Impe heeft daarnaast ook een pak reclamespotjes gemaakt, zoals die voor Douwe Egberts. "Dat is ook een vorm van humor en heerlijk om te doen. Maar mensen zappen massaal weg van reclame, en die is ook niet altijd even grappig meer. Het moet allemaal sneller en compacter."

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet