Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Welzijnssector pleit voor minder regels

ma 8 jun. - 6:24

Door de coronacrisis moest de welzijnssector zich veel minder aan welbepaalde regels houden. Daardoor konden mensen heel gemakkelijk taken opnemen die strikt genomen niet tot hun takenpakket hoorden of tijdelijk gaan helpen op een andere plek als de nood daar groter was.
© Eric Lalmand (Belga)

Zo kon er vlot van kinderopvang naar ouderenzorg en van ziekenhuizen naar gehandicaptenzorg overgeschakeld worden. Ook de administratie verminderde waardoor het personeel zich meer op de kerntaken kon focussen.

“We konden op heel korte termijn vervellen tot wendbare, flexibele organisatie die konden inspelen op de noden. En die regelluwte en dat vertrouwen van de overheid, zouden we toch moeten kunnen doortrekken in de toekomst”, zegt Hendrik Delaruelle van het Vlaams Welzijnsverbond in 'De Ochtend'.

Hij waarschuwt ook dat de wachtlijsten en het personeelstekort niet verdwenen zijn met het coronavirus. “Ik ben realistisch genoeg om te zien dat het begrotingsgewijs moeilijk zal zijn, maar dat neemt niet weg dat de politiek nu lessen moet trekken en gaat investeren.”

Beluister het gesprek met Hendrik Delaruelle in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet