Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Wereldhit ‘MMMBop’ van Hanson bestaat 25 jaar. Superfan Linde Merckpoel: “Het nummer heeft een diepere betekenis”

di 14 jun. - 10:07

Ken je de jongens van Hanson nog? Ondertussen zijn ze mannen geworden en dateert hun wereldhit ‘MMMBop’ al van 25 jaar geleden. Dat succesnummer konden ze enkel schrijven omdat hun pa een expat was, vertelt Linde Merckpoel in ‘Classic Stories’. Ze was vroeger superfan van de groep, en was dan ook zeer enthousiast dat ze hen alle drie kon spreken naar aanleiding van hun Red Green Blue Tour.
Hanson ten tijde van 'MMMBop'

In 1997 veroverden de Hanson-broers de harten van jong en oud met hun megahit ‘MMMBop’, een oorwurm die in maar liefst 27 landen op nummer 1 kwam te staan. 

Lees verder onder de video

Ondertussen zijn de broertjes Hanson volwassen en hebben ze een uitgebreid pop-rockrepertoire. Dit jaar vieren ze het 30-jarig bestaan van de band en dat laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Na een uitverkochte show in Trix (2017) en een passage met orkest in het Koninklijk Circus (2019), staat Hanson op 23 juni 2022 in de Ancienne Belgique met de Red Green Blue Tour.  Ook hun nieuwste album heet trouwens ‘Red Green Blue’: de kleuren staan symbool voor de unieke stem van elke broer.

Lees verder onder de foto

Hanson

Hanson

Linde Merckpoel kan er niet bij zijn in de Ancienne Belgique, al vindt ze dat behoorlijk jammer, want 25 jaar geleden was ze een superfan van de broers.  “Onlangs heb ik nog eens naar hun eerste album ‘Middle of Nowhere’ geluisterd, en ik kan alle nummers nog quasi vlekkeloos meezingen, tot de kleinste kreun toe. Ik was totaal verliefd op Hanson.”  

Ik was totaal verliefd op Hanson.

Geen boysband, wel “a band of boys”

De heren hadden in 1997 dan wel de looks  van een boysband, maar zo wilden ze toen absoluut niet genoemd worden, vertelt Merckpoel in ‘Classic Stories’. Het ligt zelfs nog altijd wat gevoelig, zo bleek uit een interview dat ze vorige week met de broers had.   “Ze waren geen boysband, maar a band of boys, vertelden ze me.”

Wat hen ook anders maakte dan groepen zoals Backstreet Boys, Boyzone of Five? Dat ze anders dan die andere bands hun muziek zelf schreven, zegt Merckpoel.  En dat gold dus ook voor hun wereldhit ‘MMMBop’. 

De platencollectie van papa

Dat de song ‘MMMBop’ zo origineel en fris klinkt, hebben ze trouwens aan hun vader, die expat was, te danken.  Zo woonden ze een jaar in Panama in Latijns-Amerika, waar ze geen Top 40 hadden om naar te luisteren, maar enkel de oude platencollectie van hun vader.  Zo leerden ze Chuck Berry en Aretha Franklin kennen, muziek die hun DNA insijpelde.

Lees verder onder de foto

Diepere betekenis

Maar wat betekent ‘MMMBop’ nu eigenlijk? “Het is een soort nostalgie voor tieners” omschrijft Merckpoel het nummer: het gaat over de eindigheid van het leven, en is een aansporing om je dromen na te jagen, het leven is immers snel voorbij.  Al zocht Merckpoel het zelf niet zo ver en diep midden jaren ’90. “Ik was gewoon erg verliefd.”

Hanson speelt op donderdag 23 juni in de Ancienne Belgique.  Zonder Merckpoel dus in het publiek.  “Want het is dan WK 3x3 Basketbal, en daar hou ik ook van.”

Bron: ‘Classic Stories’ en Ancienne Belgique

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet