Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Boshut

William Boeva: “Iedereen op deze planeet is vooringenomen. Omdat we met stereotypen leven."

za 4 jul. - 9:36

Annemie Peeters heeft de sleutel van een boshut in het Warredal in Maaseik. Elke week ontvangt ze één bekende Vlaming. Verder is er niemand. Er is geen publiek, geen applaus, geen internet en geen likes. Is die bekende Vlaming dan nog de Vlaming die we dachten te kennen? Deze week komt William Boeva op bezoek.
Annemie Peeters en William Boeva op het balkon van de boshut

Je kent William Boeva wellicht als de 'grappigste dwerg der Lage Landen'. Maar welke William komt er naar boven als hij het podium inruilt voor een boshut, de spotlights voor enkele kaarsen en het publiek voor een bos vol bomen?

Hij is graag in het bos, maar het is erg onpraktisch voor hem. Het is gewoon niet evident met een rolstoel. 

Hij heeft ook een panische angst voor spinnen: "Dat komt omdat je niet weet in welke richting ze gaan bewegen. Dan heb ik daar geen controle over en dat maakt me angstig", zegt hij

Vooroordelen

Een ander nadeel van zijn rolstoel is dat het vooroordelen oproept bij mensen: "In onze maatschappij is succesvol zijn nog altijd niet gelinkt aan een beperking hebben. Dat vind ik lastig.", zegt hij. "Maar er zijn mensen die het nog erger hebben.".

Hij voelt zich ook erg verwant met de Black Lives Matter-beweging: “Ik snap wat die mensen meemaken; wij vinden ook vaak geen werk of een woning”.

Maar William Boeva heeft zelf ook vooroordelen, zegt hij. Over slanke mooie vrouwen bijvoorbeeld. Daarvan dacht hij tot voor kort dat ze niet van vettig of pikant eten houden.

Iedereen op deze planeet is vooringenomen, omdat we met stereotypen leven

Dat oordeel heeft hij nu bijgesteld, "maar het zal nog even duren voor we die vooroordelen helemaal van tafel kunnen vegen".

Herbeluister De Boshut met William Boeva:

Bekijk de foto's: 

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet