Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Wim De Coninck: "Dit was de beste match aller tijden van de Belgen"

za 7 jul. - 9:47

Voetbalanalist Wim De Coninck vreesde gisteren voor een nederlaag, maar kreeg tot zijn grote vreugde ongelijk. "Elke keuze van Martinez pakt perfect uit: Nainggolan thuislaten, een B-ploeg opstellen tegen Engeland en nu van tactiek wisselen."
De Rode Duivels na hun overwinning en Wim De Coninck

De prestatie van de Rode Duivels tegen Brazilië wordt 'historisch' genoemd. Meer dan terecht, meent Wim De Coninck. "Gisteren was de grootste, beste en meest spraakmakende wedstrijd aller tijden van de Rode Duivels, tegen de beste ploeg dan nog."

"In Mexico hebben we in de kwartfinale na penalty's gewonnen van Spanje, maar toen wisten we eigenlijk dat we kansloos waren om naar de finale te gaan. Argentinië en Maradona waren een maatje te groot. Nu is dat niet het geval, maar toch hadden weinigen verwacht dat we Brazilië zouden verslaan. Brazilë was aan het groeien en Neymar was net op tijd weer fit."

"Ik vreesde ook dat we zouden verliezen, maar ik heb ongelijk gekregen. Er werd druk gespeculeerd over het tactisch plan van Martinez. Er werd gezegd dat het verkeerd zou aflopen als hij koppig zou blijven doen. De Brazilianen zouden van onze zwakke punten profiteren, maar hij heeft iedereen het zwijgen opgelegd."

Gisteren was de grootste, beste en meest spraakmakende wedstrijd aller tijden van de Rode Duivels, tegen de beste ploeg dan nog.

"Courtois wereldklasse en De Bruyne bepaalde de snelheid"

Wim De Coninck zag gisteren twee absolute uitblinkers. "Ondanks goed verdedigen heeft Courtois 3 à 4 heel belangrijke reddingen moeten doen. Hij heeft laten zien dat hij tot de wereldtop behoort. Bij Chelsea was dat door een grijs seizoen wat aan het wegebben. Maar gisteren was hij echt wereldklasse."

"Kevin De Bruyne was de metronoom. Door de tactische aanpak stond hij iets hoger op het veld, da's een betere positie voor hem. Hij heeft niet allen kunnen scoren, maar bepaalde ook de snelheid en was heel belangrijk in de omschakeling."

"Na de match zei De Bruyne: "Eindelijk!". Je voelt dat hij liever op die positie speelt en dat hij daar beter tot zijn recht komt. We moeten nu op die manier voortdoen."

Wat met Meunier? "We mogen alles verwachten van Martinez"

De geelgeschorste Meunier moet dinsdag de clash met zijn teammaats bij PSG missen. Wie wordt zijn vervanger? "Ik denk dat Chadli op de rechterkant zal spelen en dat Carrasco op links weer in de ploeg komt. Of komt er toch nog een verrassing, omdat Carrasco nog niet heeft kunnen overtuigen?"

"Het voordeel is dat de Fransen het ook heel sober aanpakken. Ze spelen vanuit de organisatie op de tegenaanval. Dat is helemaal anders dan Brazilië, dat de bal had, waardoor wij konden counteren. Het wordt een heel tactische match."

"Nu mogen we alles verwachten van Martinez. Elke keuze die hij al gemaakt heeft, pakt perfect uit: Nainggolan thuislaten, een B-ploeg opstellen tegen Engeland en van tactiek wisselen tegen Brazilië", besluit Wim De Coninck.

Bron: Sporza.be en De Ochtend

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet