Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Beth Gibbons - 'Lives outgrown'

album van de week

ma 27 mei - 9:00

Een album dat staat voor afscheid. Niet alleen afscheid van vrienden en familie, maar ook van jezelf en je vorig leven. Ieder hoofdstuk heeft een einde en bij elk hoofdstuk dat stopt, begint er een nieuw. Daarvoor staat het solodebuutalbum van Beth Gibbons.
Beth Gibbons - Lives outgrown

Beth Gibbons, de vrouw die  mee de jaren negentig definieerde met de triphopband Portishead, begint nu aan een solocarrière waarin ze het diepste van zichzelf bloot geeft in haar meest persoonlijke album tot nu toe. Ze zingt over afscheid nemen, moederschap, de menopauze en angsten. Het gaat over de periode waarin je geconfronteerd wordt met de dichterbij komende ouderdom en de verandering die we allemaal doormaken.

Het album bestaat uit tien nummers die over een tijdspanne van tien jaar tot stand zijn gekomen. Een lange periode vol verandering en dat heeft dan ook invloed op haar teksten. Er worden veel diverse instrumenten gebruikt, het één nog origineler dan het ander. Beth Gibbons haar zachte stem en emotionele teksten maken dit een tijdloos album.

(Noot: Beth Gibbons maakte in 2002 al een album, maar dat was met Rustin' Man, dus strikt genomen is dit wel degelijk haar solodebuut.)

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet