Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Compact Disk Dummies - 'The signal'

album van de week

ma 15 apr. - 8:00

De Compact Disk Dummies zijn winnaars. In 2012 namen ze de Rock Rally-trofee mee naar huis en later volgden MIA-beeldjes voor op de schouw. Al twaalf jaar doen ze wat ze graag doen en het publiek krijgt er niet genoeg van. En er bleek ook nog tijd voor een derde album, 'The signal', net uit.
Compact Disk Dummies - The signal

De release van hun tweede plaat 'Never fever dream' (2020) viel midden in de eerste coronagolf en om toch wat aandacht op het nieuwe album te vestigen, gingen Lennert en Janus Coorevits toen zelf alle bestelde exemplaren per fiets afleveren, als je niet te ver woonde tenminste.

Deze keer komen ze niet tot aan je deur, maar maken ze je wel nieuwsgierig met een bizarre hoes, waarop Lennert en Janus rond een tafel zitten met in het midden een bel. Zij en ook de menigte rond hen, telefooncamera’s in de aanslag, wachten duidelijk op iets. 

Zijn de Compact Disc Dummies een nieuwe richting ingeslagen? Ja en nee. 'The signal' is een divers album geworden met veel uitstapjes naar nogal wat stijlen uit de afgelopen decennia.

Dat kon je al horen in de vooruitgeschoven singles There’s no sex without you en Fomo. Nieuwe horizonten en echo’s van iets herkenbaars uit de 80’s, 90’s en nillies, maar nog steeds overgoten met die typische Coorevits-saus, bereid met de beste ingrediënten uit hun eigen studio in de omgebouwde garage van het ouderlijk huis.

Kenners gooien met woorden als retro house, retro funk en electro-punk, maar geniet gewoon van tien zeer dansbare nummers, die het deze zomer zeker goed gaan doen op beach party’s, tuinfeesten en festivals.

En let ook eens op de teksten: die zijn vaak diepgaander en donkerder dan het aanstekelijk ritme laat vermoeden. Zoals zingen over een ‘panic attack’ in Like a turtle on its back en toch dansvloer-materiaal leveren. Interessante contradicties hebben de broers ineengestoken. Denk daar maar eens aan als je straks op al dat nieuws staat te swingen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet