Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

English Teacher - 'This could be Texas'

album van de week

di 30 apr. - 3:00

Stel je eens voor dat je rondzweeft in de ruimte. Of beter nog, in de ruimte tussen ruimtes. Het tussenin als het ware. Dat gevoel probeert English Teacher met hun debuutalbum om te zetten in melodieën, gecombineerd met thema’s als sociale problemen, mentaal welzijn en science fiction. Een nostalgische reis tussen de sterren waar je kan nadenken over je plek op de wereld. Dat is 'This could be Texas'.
English Teacher - This could be Texas

In het heelal van English Teacher vind je invloeden terug van psychedelica en wobbly art punk. Je zou bijna kunnen zeggen dat de melodieën op 'This could be Texas' een soort hypnotiserende kracht bevatten en de sterke teksten doen je nadenken en even stilstaan bij het leven. Dus laat je meeslepen in het debuutalbum van de band. Een album dat niet meteen het daglicht zag, maar is geschreven gedurende een tijdsspanne van enkele jaren. En dat komt door het enorme perfectionisme van English Teacher.

De band kwam tot stand op het conservatorium in Leeds, waar alle vier de leden studeerden. Daar schreven ze samen muziek en werden ze ook snel opgemerkt door onder andere de BBC. Ondanks de corona-periode is het hen toch gelukt een sterke fanbase op te bouwen.

Zangeres Lily Fontaine was vorige week te gast in 'Wonderland'.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet