Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Iron and Wine - 'Light verse'

album van de week

ma 6 mei - 10:00

Toen hij dit album maakte, voelde het voor Sam Beam alsof hij uit een lange, donkere tunnel kwam en in een soort licht stapte. Het is dan ook met die reden dan het album 'Light verse' heet. Een instrumentaal feest dat begeleid wordt door de zachte stem van Sam Beam met zijn hoopvol gezang.
Iron and Wine - Light verse

Sam Beam groeide op in California waar hij een diploma in schone kunsten behaalde. Voor hij de rol van muzikant op zich nam, was hij professor in de film en cinematografie en het was op een filmset dat hij op een verpakking van voeding de woorden “beef, iron & wine” zag staan, wat hem inspireerde voor zijn artiestennaam Iron and Wine.

‘Light verse’ is het zevende studioalbum van de Amerikaanse zanger en het is ook door Sam Beam zelf geproduceerd. Samen met enkele talentvolle muzikanten is dit album tot stand gekomen is. De nummers gaan over zowel fictieve, als persoonlijke ervaringen. Het album kwam er nadat Beam uit een mindere periode kwam. Toen de pandemie begon stopte het muzikaal proces voor hem en verloor hij zijn voeling met schrijven. Het duurde even, maar uiteindelijk na opnieuw live te spelen met een akoestische set werd het vlammetje in hem weer gewekt en begon hij aan het schrijven van 'Light verse'.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet