Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Jordan Rakei - 'The loop'

album van de week

ma 13 mei - 5:00

De meest interessante artiesten veranderen wel eens van stijl. Net zoals de vlinder pas zijn schoonheid kan krijgen na zijn metamorfose, zo laat ook Jordan Rakei zijn talent schitteren door zijn DIY-gewoontes even opzij te leggen en zich te focussen op een meer ambitieus album waar zijn stem centraal staat.
 Jordan Rakei

Australiër Jordan Rakei bracht zijn eerste muziekjaren door in de soul en jazz. Maar al snel werd hij bekend om zijn unieke stijl met zijn debuutalbum ‘Cloak’. Een album dat hij volledig zelf heeft geproducet. Zijn muzikale talent in de electronic scene bezorgt hem een Grammynominatie. Drie even succesvolle platen bepalen mee zijn stijl.

‘The loop’ betekent een nieuw hoofdstuk in het leven van Jordan Rakei door terug te keren naar wat hem origineel verliefd liet worden op muziek. Artiesten zoals Stevie Wonder en Bill Withers lieten hem inzien dat zijn nieuw album niet opnieuw mocht klinken alsof het werd opgenomen in zijn slaapkamer. Hij zag het grootser en ambitieuzer. Die geweldige ambitie wordt gecombineerd met het experimentele wat Rakei zo kenmerkt, verpakt in  een spectaculair orkest met hypnotiserende beats.

De titel van het album, ‘The loop’, staat voor de eeuwige cirkel van een kind zijn en later zelf kinderen hebben terwijl we nog steeds dat innerlijke kind in ons hebben.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet