Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Norah Jones - 'Visions'

album van de week

ma 18 mrt. - 4:00

Met meer dan vijftig miljoen verkochte platen, negen Grammy's en talloze melodieën die zich in het collectieve geheugen hebben genesteld heeft Norah Jones eigenlijk geen introductie nodig. Vorig jaar veroverde ze nog talloze harten op Gent Jazz, nu is er 'Visions', haar negende soloplaat.
Norah Jones - Visions

Voor de nieuwe nummers werkte Norah Jones exclusief samen met producer Leon Michels (bekend als lid van Sharon Jones' band The Dap-Kings en zijn eigen band: El Michels Affair). Vele jamsessies brachten uiteindelijk twaalf nummers voort. Door die manier van werken klinkt de plaat wat ruwer dan anders, minder gepolijst, maar het is net daarom dat de Amerikaanse samenwerkt met Michels.

Waar 'Pick me up off the floor', de vorige soloplaat van Jones, donker en zwaar klonk is 'Visions' meer een terugkeer naar de start van haar carrière. Single Running had zomaar op 'Come away with me' kunnen staan, haar immens populaire debuutplaat. Ook nu is liefde de rode draad doorheen het album, al zijn de teksten zeker niet altijd even warm en zorgeloos als de muziek laat vermoeden.

De speelse verliefdheid spat er nog vanaf op de soulvolle opener All this time, maar al snel verandert die in verdriet en introspectie. "And I'm afraid your rain is gonna fall and wash me away", zingt ze op de akoestische titeltrack. Wanneer de vele 'ooh-hoo's' en 'la-la's' slaapverwekkend dreigen te worden, weten Jones en Michels toch voor genoeg variatie te zorgen in de tracklist. Spannend wordt het zelden, maar nummers als Alone with my thoughts barsten van de emotie en zijn een bewijs dat Norah Jones niet enkel een bekwame zangeres, maar ook schrijver is.

Zichzelf heruitvinden doet Norah Jones niet op 'Visions', maar dat hoeft ook helemaal niet. 22 jaar na haar debuutplaat is ze nog altijd in staat tot sterke, volwassen jazz- en soulmuziek die de luisteraar doet wegdromen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet