Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen

album van de week

ma 19 sep. - 0:30

We leerden Brittney Denise Parks tijdens de wintermaanden kennen met het lekkere 'Home Maker', een nummer met zoveel power en energie dat we ons bijna van seizoen vergisten. Enkele weken later volgde de single 'Selfish soul', nog zo’n lekkere brok global funk, alweer onder haar nom de plume Sudan Archives en vanaf toen wisten we dat we onze radar scherp moesten afstellen.
Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen

Sudan Archives dus, ze is niet eens aan haar proefstuk toe, want ze liet zich al opmerken vanaf 2019. Opmerken? Ja natuurlijk, met haar opvallende sexy outfits,  veelkleurige make up en tattoos lijkt de artieste zich prima te bewegen in de Tiktok-wereld van Ariana Grande en Dua Lipa, maar let op. Deze dame staat onder contract van het west coast label Stones Throw (zie ook J Dilla, Madlib, Aloe Blacc) en toen het label in de lente van dit jaar hun showcase festival opzette op South By Southwest (het grootste showcase festival in de US), was zij het die mocht headlinen.  

Toeval? Neen hoor, op deze 'Natural brown prom queen', haar twee full album, maakt ze alle verwachtingen waar en vult ze alle vinkjes in. Trendy? Check. Funky? Check. Sexy? Hell yes. Gevarieerd? Absoluut. Net zoals een H.E.R. en een Jamila Woods staat Sudan Archives klaar om in een recordtijd stappen te zetten waar andere artiesten een hele carrière voor nodig hebben.  

“Hey so Britt, Just get out there. People just play by ear. Get up there and just listen to your note. Play for the glory of God, get up there and do your thing”, zo vertelt een stem (van een leerkracht?) aan de jonge en twijfelende artieste in 'Do your thing (refreshing springs)', een track van 52”, eerder een autobio soundscape dan een volwaardige song. Waarschijnlijk speelde Brittney Parks toen nog viool aan de muziekschool in Cincinnati, Ohio, intussen is de bijna 30-jarige artieste een van de hotste namen in de indie-pop van de West coast. En staat de N.B.P.Q. (Natural Brown Prom Queen) met haar komende toernee eindelijk klaar voor haar uitgestelde prom (het promotiefeestje aan het einde van high school) waar de jonge Brittney door omstandigheden toen niet aan deelnam. Uitstel is geen afstel.  

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet