Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Zanger Daan roept muziekliefhebbers op om geld te storten voor renovatie van concertzaal van Hnita Jazz Club

za 10 apr. - 7:39

Muzikant Daan roept in een lied de mensen op om geld te storten voor de Hnita Jazz club in Heist-op-den-Berg. Er is 50.000 euro nodig om de renovatie van de concertzaal van één van de oudste jazzclubs van Europa te betalen. Veel grote namen in de Jazz traden op in de Hnita-Hoeve, maar die moet nu ingrijpend gerenoveerd worden. Onder het motto: "Eerste de balken, dan de noten", organiseert de Jazzclub een crowdfunding om aan het geld te geraken.
© Marijke Anthonissen

De Hnita Jazzclub is een van de oudste actieve Jazzclubs in Europa met een indrukwekkend verleden. De club die opgericht werd in 1955 door Juul Anthonissen, organiseerde al meer dan 1.000 concerten en mocht ronkende namen uit de internationale jazzwereld op haar podium verwelkomen zoals Chet Baker, het Brussels Jazz Orchestra en Toots Thielemans.

Intieme concertzaal

Met de steun van muzikanten Daan, Isolde Lasoen en Jef Neve gaat de club nu op zoek naar 50.000 euro om de concertzaal van de Hnita-Hoeve in te richten.  "We willen wel de typische sfeer van vroeger in de zaal behouden", zegt de huidige voorzitter van de Jazzclub Peter Anthonissen. "Hier hebben de grote namen uit de Jazz op het podium gestaan, wat toch wel uitzonderlijk is voor een landelijke plek als Heist-Op-Den-Berg. We houden hier ook erg van het intieme karakter van een zaal van 110 mensen wat een intens en intiem contact mogelijk maakt met de muzikanten op de scène."

In 2018 maakte de Hnita Jazz Club een doorstart. Meer dan honderd vrijwilligers verenigden zich toen om de geschiedenis van de Hnita Jazz Club te bewaren en verder uit te bouwen. Ze brachten 250.000 euro bij elkaar om de Hnita-Hoeve aan te kopen. Daarna hield de club al eens een crowdfunding om de nodige structurele verbouwingen aan het gebouw te financieren.

De crowdfunding die vandaag loopt vind je via hun ludieke webshop, waar je bijvoorbeeld een symbolische barkruk kan kopen. als alles goed loopt, kan de jazzclub in 2022 opnieuw de deuren openen.

Beluister het gesprek met voormalig radiopresentator Marc Van Den Hoof in 'De Ochtend' via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet