Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Zanger en muzikant Kris De Bruyne op 70-jarige leeftijd overleden

do 4 feb. - 10:56

Zanger Kris De Bruyne is overleden. Hij is 70 jaar geworden. Hij stierf gisteren in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen na een langdurige ziekte. Dat heeft zijn manager vandaag bekendgemaakt. Zijn bekendste nummers zijn onder meer 'Amsterdam', 'De peulschil' en 'De onverbiddelijke zoener'. "Kris De Bruyne was een heel grote meneer, hij wist ons altijd te raken" blikt Mich Walschaerts terug in 'Nieuwe Feiten'. Bizar toeval is dat hij net een soort afscheidslied voor hem schreef.
Kris De Bruyne

Mich Walschaerts (Kommil Foo) werkte al vaak met Kris De Bruyne samen. "Zeker in de beginperiode van Kommil Foo hebben we vaak samen gespeeld, en veel op café gezeten." 

Het nieuws van zijn overlijden komt dan ook stevig binnen bij Mich, en bizar toeval is dat hij net met zijn broer Raf een ode voor De Bruyne schreef. "Het is heel bizar, gisteren en eergisteren hebben we nog in de studio gezeten, om in opdracht van Radio 1 een lied te maken om iemand te eren (naar aanleiding van de Belpop 100, red.)  Wij hadden toevallig Kris gekozen, dus het is heel bizar nu, dit nieuws. We wisten dat Kris het laatste jaar 'niet goed meer was', dus we hebben een soort afscheidslied geschreven. Het toeval is wel erg groot."

"Kris De Bruyne was een heel grote meneer, hij wist ons altijd te raken." 

Beluister het gesprek met Mich Walschaerts in 'Nieuwe Feiten':

Herbeluister

Op 20 maart 2020 werd Kris De Bruyne 70 jaar. Dat vierden we in 'Belpop' met een overzicht van zijn oeuvre. Herbeluister hier:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet