Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Zeeën van tijd

vr 11 feb. - 11:00

CptnZeppos

Er zijn drie kapitein Zepossen. Nee, vier. En trouwens, het meervoud is ‘kapiteins Zeppos’, niet ‘kapitein Zepossen’. Vier kapiteins Zeppos, dus.

1. Senne Rouffaer in de legendarische tv-reeks. (non-boomers, check VRTNU).

2. Het gelijknamige café in Antwerpen.

3. De hond van de familie Speybrouck (AKA Zeppie Zepmans, Meneer Zeppermans, Zeppeflap of Flip Flap. Hij wordt graag gezien, dat is duidelijk.)

4. ‘CptnZeppos’, de Antwerpse minirederij waarmee je de wereld kan verkennen aan boord van een vrachtschip. Daar gaan we het zaterdag over hebben.

Vroeger vertrok je met een bananenboot als je je leven beu was. Als je zin had om met de Noorderzon te verdwijnen, beetje zoals naar het Vreemdelingenlegioen vertrekken, voor wie weg van de wereld wilde. Vandaag hoef je daarvoor gelukkig niet meer als matroos aan te monsteren, het kan ook als passagier.

Het is oersaai, tergend traag, er valt niks te beleven, geen Wifi of 4G en net daarom: fantastisch!

 

Ward Hulselmans, de voormalige scenarioschrijver van Witse en Heterdaad en Salamander en Stille Waters is er gek op. Hij was een van de eerste klanten van CptnZeppos en wilde er meteen ook het uithangbord van zijn.

Dus wil hij graag reclame komen maken. Voor De Zee. En Het Leven. En Mens Zijn. En Niks Doen. En Nog Zoveel Meer. Zaterdag zit hij aan onze keukentafel op het vasteland, vlakbij de Antwerpse Haven, op het Mechelseplein (waar ook 2. is.)

Beluister het volledige gesprek :

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet