Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Zes zussen (en een dode broer)

za 14 okt. - 7:49

Zes steenrijke, adelijke zussen. Wereldberoemd aan de andere kant van het kanaal. Toppunt van Englishness. Laat bij een volgend bezoek aan Londen het wachtwoord "The Midford Sisters" vallen, en men zal u beschouwen als a real Englishman. U zal overstelpt worden met verhalen over (vlnr) Unity, Deborah, Diana, Jessica, Nancy en Pamela. En met wat geluk ook over hun broer Tom die sneuvelde in de tweede wereldoorlog.
De zes freules - Laura Thompson

Ze waren voorbestemd om te trouwen met een goeie partij, en hun leven te slijten in de schaduw van hun echtgenoten. Maar het liep anders. Nancy schreef bestsellers, Diana was de begeerlijkste vrouw van haar tijd, trouwde met een miljonair maar verliet hem voor fascistenleider Oswald Mosley, Unity werd gezelschapdame van Hitler, Jessica was communist en stortte zich in de armen van de bastaardzoon van Churchill, Deborah werd hertogin van Devonshire en Pamela werd kippenboerin.

Het boek over de Mitford Sisters heet in het Nederlands "De zes freules", geschreven door Laura Thompson. Harry De Paepe - every inch an Englishman - heeft het met rode oortjes gelezen en brengt het zaterdag mee naar de Interne Keukentafel.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet