Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Fifty-fifty

"Zestigplussers zijn de eerste werknemers die bedrijfsleiders buitenwerken"

zo 27 jan. - 9:46

In 'Fifty fifty' zet Annemie Peeters oudere werknemers centraal. Ze getuigen over hun moeilijke positie op de arbeidsmarkt.
j

In onderstaande video getuigen verschillende vijftigplussers over de moeilijkheden die op professioneel vlak bij die leeftijd horen.

“Ik zal geen negen jaar radio meer maken”, vertelt Leen Demaré. “Ik doe dat nochtans al heel mijn leven, maar ik mag het binnenkort misschien niet meer doen.Ik zal iets anders moeten verzinnen. In theorie zijn bedrijfsleiders allemaal voor mensen met ervaring op de werkvloer, maar het zijn ook de eersten om zestigplussers buiten te werken.”

Maya Detiège: “De buitenwereld denkt altijd: die zijn aan het vastroesten. Die tendens zie je zowel in de media als in de politiek. Er is een opbod naar jeugdigheid. Maar het is toch niet omdat we vijftigplussers zijn, dat we afgeschreven zijn?”

Vakbonden

“Dat zestigplussers niet meer interessant zijn voor reclame en tewerkstelling is misschien wel een mythe die zichzelf in stand houdt”, vertelt Frieda Van Wyck. “Ik zou wel een vijftigplusser aanwerven moest ik een bedrijf hebben.”

Carla vindt dat de vakbonden daar een rol in hebben gespeeld. “Ze wilden iedereen van 55-plus met vervroegd pensioen sturen.”

Bekijk de video

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet