Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Wereld van Sofie

Zijn er nog vragen?

vr 9 okt. - 8:18

Zijn er nog vragen? Zijn er filosofische kwesties in uw hoofd waar u het antwoord op hoopt te vinden? Vandaag is de dag dat ze beantwoord kunnen worden. En wel door professor in de filosofie, medische filosofie en ethiek aan de UGent Ignaas Devisch.
Zijn er nog vragen

Want, “Zijn er nog vragen” (uitg. Borgerhoff & Lamberigts), is de titel van het gloednieuwe boek van Ignaas Devisch. Een boek over filosoferen met kinderen. Hoe pak je dat aan? Hoe geraak je als ouder, leerkracht, … verder dan “waarom? daarom!” bij vragen als: waarom leven wij, waarom is er onrecht in de wereld, ...

Maar, ook volwassenen stellen zich dat soort vragen. Al doen we dat vaak minder spontaan dan kinderen. Vandaar vandaag de kans om ze toch te stellen. En meteen antwoord te krijgen van Ignaas Devisch.

Ward Bogaert nam alvast de proef op de som met een aantal kinderen van “De Wijze Boom”, een lagere school in Sint-Amandsberg. Hoe gaat dat, filosoferen met kinderen? Met welke vragen zitten ze zoal? En welke antwoorden weten ze zelf te formuleren?

In tal van popsongs zitten vaak interessante filosofische kwesties verscholen. “Where is my mind”? “What if God was one of us?”, “Why does it always rain on me?”. We leggen ze voor aan Ignaas Devisch.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet