Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Zo geil als de paus

vr 19 feb. - 23:00

We hebben het vandaag niet alleen over de 10 geboden, maar ook over de paus. Dat kan toeval zijn of het gevolg van de Goddelijke Voorzienigheid, maar dat wil nog niet zeggen dat we de nieuwe Radio Maria zijn. Het gaat over paus Alexander VI.
Het geslacht Rodrigo Borgia

Zijn wereldse naam zegt u wellicht meer: Rodrigo Borgia. Borgia schrijf je met de B van berucht. Tot op vandaag, binnen en buiten het Vaticaan. En Vaticaan schrijf je met de V van Vuile Manieren, want dat is waarvoor die Borgia’s bekend stonden, eind vijftiende eeuw.

Nu goed, een paus die bij zijn minnares zeven kinderen verwekt, moet die branden in de Hel of is dat gewoon een goede huisvader? Dat lijkt toch verdacht veel op een stabiele relatie? Anderzijds, hij deed het ook met andere vrouwen en misschien zelfs met zijn eigen dochter. En hij liet ook hier en daar al eens tegenstander vermoorden. Iemand zou daar eens een tv-reeks over moeten maken.

Of een theatervoorstelling. Dat is wat ze bij toneelgroep Nunc hebben gedaan: Het geslacht Borgia - let op de woordspeling - is een monumentale trilogie die sinds kort wordt hernomen. We gaan het niet hebben over wat er op de scène te zien is, maar iedereen die het stuk al gezien heeft, is laaiend enthousiast. Wij zijn vooral benieuwd naar wat er vooraf ging: de research

Daarvoor trok regisseur Benjamin Van Tourhout onder ander naar het Archivio Segreto Vaticano, het geheime archief van het Vaticaan. Nu ja, zo geheim zal het wel niet zijn want ze hebben zelfs een website. Dat lees je nooit bij Dan Brown. Wij wilden wel eens weten wat Benjamin daar allemaal ontdekt heeft.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet