Leo Blokhuis en Marc Didden vertellen anekdotes over Classics 1000-artiesten in ‘Masterclass’

9 april 2021
© Radio 1
Voor verhalen over artiesten en hun nummers ben je bij de Classics 1000 Masterclass aan het juiste adres. Popjournalist Leo Blokhuis vertelt over zijn interview met Donna Summer en Marc Didden verklaart aan Ronald Verhaegen waarom ‘Summer in the City’ een meesterwerk is.

Leo Blokhuis vertelt over zijn interview met Donna Summer op 4 november 2008. Die datum doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar dat is de dag waarop Barack Obama voor het eerst de Amerikaanse presidentsverkiezingen won. Summer was daarom enorm goedgehumeurd tijdens het interview. Toen ze hoorde dat Leo uit Nederland kwam, kon haar dag al helemaal niet meer stuk. Ze had goede herinneringen aan het Nederlandse muziekprogramma ‘Van Oekel's Discohoek’ waar ze in de jaren 70 eens te gast was.

Beluister het volledige gesprek met Leo Blokhuis hieronder.

 

Filmregisseur en muziekjournalist Marc Didden sprak sterren als Bob Marley en Neil Young, maar hij vindt het nog steeds jammer dat hij nooit John Sebastian van The Lovin' Spoonful kon spreken. Hun nummer 'Summer in the City' is volgens Didden een meesterwerk. “Toen ik een paar jaar later in New York toekwam, liep het zweet mij over de rug en hoorde ik het geluid van de bulldozers en ambulances. Ik snapte helemaal waar ze het over hadden.”

Beluister het volledige gesprek met Marc Didden hieronder.

Lees ook: