Ga naar Canada met Leonard Cohen

20 oktober 2016

Jullie hoezen voor Leonard Cohen!

Alsof je een snor op de Mona Lisa mocht schilderen. Of de kleurvakken van Mondriaan kon herschikken. Kunstenaar Sammy Slabbinck uit Brugge daagde je uit om aan de slag te gaan met de hoes die hij voor Leonard Cohen maakte. Sammy hoopte op ontwerpen die een nieuwe laag zouden toevoegen aan wat hij visueel deed met de nieuwe plaat ‘You want it darker’.

Dank aan alle ijverige photoshoppers die onze mailbox bestookten. Talloos de vakantiekiekjes waarin Leonard mee een sigaretje rookt. Hulde aan de meesterlijke vermommingen, nauwelijks van de echte Cohen te onderscheiden. En ocharme alle honden en katten die afgelopen week poseerden met zonnebrillen en gleufhoeden.

Teveel inzendingen om te publiceren. Daarom koos Sammy Slabbinck een paar varianten die hem opvielen. De hoes met de vier lichter wordende Leonards leverde Bram de hoofdprijs op: een reis naar de Cohen-tentoonstelling in Montreal. Vanwege de soberheid en het idee dat inhoudelijk bij het album aansluit. De andere krijgen hierbij een eervolle vermelding.

De winnaar

De winnaar

De ereplaatsen

Wil je op de hoogte gehouden worden over Leonard Cohen en andere artiesten van Legacy? Vul hier je gegevens in: