Levende legende ontmoet levend lijk

12 oktober 2019
In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem afspreken. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood.

Een paar weken later zit José Manuel Fuente tegenover Lucien en zijn vrouw Rita in restaurant Belle Vue in Geraardsbergen. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scène gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom?

Bij AudioCollectief Schik – een trio met oren aan hun lijf - weten ze hoe je een verhaal vertelt. Na hun met lof overladen podcast Bob is er nu: El Tarangu. Over een levende legende die op een dag bezoek kreeg van een levend lijk.

Mirke Kist komt vertellen over hun wonderlijke zoektocht naar de waarheid. Vertrekkend van een boek van Filip Osselaer: ‘De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween). Uiteraard zonder de plot te spoilen.