Lichaam van vermiste student uit Vilvoorde teruggevonden in kanaal van Vilvoorde

5 januari 2020
Het lichaam van de vermiste student uit Vilvoorde is teruggevonden in het kanaal van Vilvoorde. Frederik Vanclooster (21) was sinds nieuwjaarsnacht na een feestje vermist. De brandweer van Brussel en Vilvoorde boden zich vandaag vrijwillig aan om te gaan zoeken in het water en vonden zijn lichaam.

Na een fuif op oudejaarsavond in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde, kwam Frederik Vanclooster niet thuis. Daar werd hij voor het laatst gezien rond 3 uur 's nachts. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. Een hele week werd met man en macht op het land en later op het water gezocht door politie, brandweer, vrienden, familie en tal van vrijwilligers.

De brandweer besloot vanochtend met duikers de zoektocht opnieuw voort te zetten. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie en Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde, bevestigen dat het lichaam van Frederik Vanclooster nu is teruggevonden.

"Deze morgen heeft een groep brandweermannen de zoektocht vrijwillig voortgezet, vlak aan de Kruitfabriek in het water. Op de plek waar eerder intensief werd gezocht", zegt Bonte.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak was, maar alles wijst in de richting van een ongelukkige val.

undefined