Lies Lefever overleden: "Ze was heel ontwapenend. Dit is een enorm verlies"

11 januari 2018
Comédienne Lies Lefever is vannacht dood aangetroffen in haar woning in Asse. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde. Ze was 37. Kamagurka werkte vaak met haar samen, en reageert bijzonder aangeslagen.

“Het is echt verschrikkelijk” reageert Kamagurka op Radio 1. “Acht of negen jaar geleden heb ik haar meegenomen in een reeks optredens in Nederland en België, als voorprogramma. Op het einde van de rit speelden we samen sketches.”

Ze was iemand met een groot talent voor muziek en liedjes schrijven. Met haar gitaartje kwam ze op en direct was de hele zaal verkocht.

Kamagurka zat vaak met haar in de auto. Daar hebben ze samen veel gelachen.

Ze was heel ontwapenend. Er was geen enkel verschil tussen hoe ze op en naast het podium was. Dat was juist dezelfde madam.

“Ze maakte van haar handicap totaal geen probleem” zegt Kamagurka ook. “Als ik haar aanspoorde om voorzichtig op het podium stapte, maakte ze me uit voor oude man of zo. Het was altijd lachen met haar.”

Kamagurka had nog regelmatig contact met haar, de laatste tijd wat minder, en is er echt niet goed van. Ooit deed hij zelfs haar voorprogramma.

Lies Lefever kon zichzelf en de rest van de wereld enorm goed relativeren. Dit is een enorm verlies.

Beluister het interview met Kamagurka:

Een jaar geleden was Lies Lefever te gast in "De Bende van Annemie". Herbeluister hier: