Liever slecht nieuws dan geen nieuws

10 maart 2017
Op 24 november 2001 was Tim Cabie in een cybercafé in Eger, Hongarije. Hij verstuurde een email. Zijn laatste. Sindsdien lijkt hij van de aardbodem verdwenen.

Een week eerder was Tim, een psychologiestudent uit Overijse, op reis vertrokken. Halsoverkop. Zijn ouders heeft hij niets verteld. Nauwelijks bagage mee, enkel een tent, een slaapzak en een survivalhandboek. Zijn gsm, zijn paspoort en zijn portefeuille heeft hij achtergelaten bij een vriend. Hij wou zich aansluiten bij een milieu-actie in Roemenië, heeft hij nog gezegd.

Stille wildernis is een documentaire van Mathijs Vleugels over de zoektocht van Tims ouders naar hun verdwenen zoon. De onzekerheid waarin ze leven is nauwelijks te dragen. Is Tim verongelukt? Is hij vermoord? Heeft hij zelfmoord gepleegd? Of leeft hij nog, zit hij in de gevangenis of is hij ondergedoken in een sekte? Is hij teruggekeerd naar Zuid-Korea, waar hij geboren is voor hij werd geadopteerd? 

Al hopen ze dat Tim nog leeft, ook het bericht van zijn dood zou rust kunnen brengen. Liever slecht nieuws dan geen nieuws. 

Stille Wildernis staat geprogrammeerd op DOCVILLE, het documentairefestival in Leuven. U kan de film daar gaan bekijken op 29 maart.