Live = Love

21 september 2018
Thomas Dutronc Live
Thomas Dutronc maakte een boel opnames tijdens zijn recente concerttoernee, en was zodanig enthousiast van het resultaat dat hij besloot een live album uit te brengen. Want leven is liefde en de beste muziek speel je gewoon live.

Thomas Dutronc was ooit gewoon de zoon vàn Jacques Dutronc en Françoise Hardy, maar met zijn albums Comme un manouche sans guitare en Eternels jusqu'à demain vestigde de jonge Dutronc de voorbijë jaren stevig zijn eigen naam en zijn eigen sound

Terwijl zijn pa én zijn ma iconen werden van les yéyés, de rockgeneratie van de jaren 1960, verkiest Thomas Dutronc steevast de klank van de gypsy jazz en de swing. De muziek van een paar generaties terug, de jazz van les manouches, de muziek van Django Rheinhardt en Stéphane Grappelli

Live is Love
undefined

Het stond niet eens op de lange termijnplanning maar zopas bracht Dutronc een live album uit. Een album met de eenvoudige maar veelzeggende titel Live = Love. Live gespeeld voor een hele reeks concertzalen in Frankrijk en de Benelux, en met de Love van John Lennon.

Want naast zijn eigen hits J'aime plus Paris en Comme un manouche sans guitare brengt Dutronc ook nieuwe versies van oude chansons (Aragon, Que reste-t-il de nos amours? ) en van Love, een song van John Lennon. 

 

Ronald Verhaegen en Thomas Dutronc
undefined

HERBELUISTER hier Ronald Verhaegen in gesprek met Thomas Dutronc in Time Out