Logisch dat een spoedarts tijdens de werkuren een dutje doet

1 september 2016
Enkele dagen geleden werd een spoedarts van het AZ Sint-Niklaas gefotografeerd door een patiënt terwijl ze een dutje deed. Het beeld ging achteraf rond op Facebook. De artsenvereniging kon er niet om lachen. En terecht, vindt Peter Van de Veire, die zelf getrouwd is met een arts. Want dokters kloppen ontzettend veel uren.
Een operatie door een spoedarts die al 23 uur aan een stuk bezig is? Peter Van de Veire hoopt dat hij het nooit moet meemaken. Daarom heeft hij begrip voor de spoedarts die deze week te kijk gezet werd op Facebook. Ook zijn vrouw moest tijdens haar stage urenlang assisteren tijdens operaties, vertelde hij in "De Bende van Annemie". Tijd om te eten was er nauwelijks. "Ik maak me hier zorgen over."
Spoedarts (foto © Facebook)

Ode aan de powernap

Het is maar logisch dat spoedartsen wel eens een dutje of een powernap doen, zegt Van de Veire. Al vindt hij het te gemakkelijk om zomaar een foto op Facebook te plaatsen, zonder context. 

Dat powernaps zin hebben, weet Van de Veire trouwens ook uit eigen ervaring. Ze hielden hem overeind tijdens zijn wereldrecord radiomaken. Tien minuten langs de kant gaan staan als je vermoeid achter het stuur zit: hij raadt het iedereen aan.

Volgende week viert Van de Veire feest. Zijn ochtendshow op MNM bestaat tien jaar. Naar aanleiding daarvan komen zijn vroegere sidekicks hem van 5 tot 10 september elke ochtend nog eens gezelschap houden.