Louis Talpe: "Ik heb de trailer van 'The Racer' al meer dan 50 keer gezien. Maar het blijft goed."

9 september 2020
© Radio 1
"Toen ik het script van de film kreeg, dacht ik meteen: ik MOET dit gewoon spelen." Dat vertelde Louis Talpe in 'De Ochtend'. Vanaf vandaag speelt 'The Racer' in de bioscoop...en die trailer ziet er inderdaad veelbelovend uit.

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen - slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

'The Racer' is een Vlaams-Ierse productie met glansrollen voor Louis Talpe en Matteo Simoni. Talpe stelde de film voor in 'De Ochtend':

(lees verder onder de video)

Talpe is erg enthousiast, zo blijkt meteen. "We hebben er hard aan gewerkt. Het is een independent film, niet met het grootste budget. Om dit op 30 dagen klaar te krijgen is echt wel straf."

Talpe is zelf een groot wielerfanaat, dus hij zag de rol van Dom Chabol meteen zitten, vertelt hij. "Toen ik het script van de film kreeg, dacht ik meteen: ik MOET dit gewoon spelen." 

De trailer is hij na 50 keer bekijken en horen, ook nog niet beu. "Het blijft goed" besluit hij.

Bekijk de trailer van 'The Racer':

Lees ook: