Louis Tobback

15 augustus 2012
De ene Leuvenaar gaat onvoorwaardelijk voor “zijn” burgervader, de andere vindt hem de “keizer van Louisville”. Louis Tobback laat in ieder geval niemand onberoerd, en heeft altijd wel een oneliner achter de hand en een mening te koop. Mooi meegenomen voor 2 uur radio, in Touché.

Het politieke palmares van Minister van Staat Louis Tobback is haast oneindig en verloopt sinds 1965 van het Leuvense niveau naar het federale, én terug. Uit de laatste twee gemeenteraadsverkiezingen is Tobback als eerste burger van Leuven gekomen en hij wil dat nog graag een derde maal.

Ook zijn carrière in de media kent vele kronkels, met voorlopig hoogtepunt zijn optreden als jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld'.

We weten veel over Louis Tobback,... maar nog niet alles. Dat hij eigenlijk door een aangetrouwde oom in de "socialistische familie" is terechtgekomen. En dat hij helemaal niet tuk is op verre reizen: "Japanse tempels zijn mooi en smaakvoller dan Disneyland, maar ik begrijp veel meer van Disneyland".

Dat hij in tranen uitbarst van het lachen met Youp van ’t Hek. En dat hij een grote opera-liefhebber is en bijna alle liedjes van Georges Brassens uit het hoofd kent.

Verrassend, … Tobback, in Touché.

Radio 1 Select