Luc Vleugels: "Plattelandsgemeenten mogen de dupe niet zijn van de groene beslissingen van Antwerpen"

19 januari 2017
Vanaf volgende maand geldt in de Antwerpse binnenstad en Linkeroever de lage-emissiezone. Dat betekent dat in de Antwerpse binnenstad geen vervuilende voertuigen meer mogen rijden. Daarom stuurt vervoersmaatschappij De Lijn een 70-tal oude bussen naar het platteland.

In Heist-op-den-Berg, Mol, Westerlo en omstreken zullen voortaan meer bussen rondrijden met een hogere uitstoot. Moderne bussen uit het platteland, worden terug naar Antwerpen gestuurd. Burgemeester van Heist-op-den-Berg Luc Vleugels is niet te spreken over ruilactie. “Het kan niet dat de plattelandsgemeenten de dupe zijn van de groene beslissingen van Antwerpen,” zegt hij.

Plattelandsgemeenten hebben geen baat bij oude bussen met minder reizigers-en bestuurderscomfort. Hier worden immers langere trajecten gereden

Burgemeester van Tremelo Paul Dams deelt de bezorgdheid van Vleugels. Hij is vooral verbaasd dat hij het nieuws via de media te horen kreeg. “We zullen vandaag samenzitten met de burgemeesters van de andere gemeentes en bekijken welke acties we tegen de beslissing kunnen ondernemen."