Luister naar 'Wannes' in 'Zandman'!

5 mei 2021
Michaël Robberechts en Lisa Smolders schetsen een uniek portret van Wannes Van de Velde in de podcast 'Wannes'. Je hoort de podcastreeks deze week in 'Zandman'.

Het werk van Wannes Van de Velde is uit één stuk gesneden, scherp als een mes en meteen herkenbaar. Michaël Robberechts en Lisa Smolders maakten samen met Museum Vleeshuis een portret van de iconische Antwerpse artiest in de driedelige podcastreeks 'Wannes'.

Wannes, de Antwerpse Zanger

Het was lang niet evident om in de jaren 1960 in je eigen dialect te zingen. Het was de periode van het ABN en programma’s zoals ‘Hier spreekt men Nederlands’. En dan is er plots Wannes Van de Velde, de zanger uit hartje Antwerpen, die sprak en zong in de taal van zijn ouders en de volkscafés.

In aflevering 1 van 'Wannes' nemen vrienden Bob De Moor en Dree Peremans sr. ons mee naar het Antwerpen van de oorlogsjaren. Jongere artiesten Lucas Van den Eynde, Axl Peleman en Stef Kamil Carlens denken terug aan de onvergetelijke zanger en mentor. 

Je hoort aflevering 1 van 'Wannes' op maandag 3 mei in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Wannes, de Muzikant

Aflevering twee gaat over Wannes als muzikant. Wannes, de componist, flamencogitarist en de schrijver van ‘Ik Wil Deze Nacht in de Straten Verdwalen’.

Roland Van Campenhout, accordeonist Bernard Van Lent, Gene Bervoets en flamencozangeres Amparo Cortes praten over de muziek van Wannes. Uitgever Hans Kusters en biograaf Dree Peremans sr. vullen aan met verhalen en details.

Je hoort aflevering 2 van 'Wannes' op dinsdag 4 mei in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Wannes, de (Levens)Kunstenaar

Aflevering drie gaat over Wannes de kunstenaar en de levenskunstenaar. Over zijn theater, het schrijven en zijn ongeremd engagement.

Bob De Moor, Johan Thielemans en Jeroen Olyslaegers praten over de zanger en de schrijver en Lucas Van den Eynde, Gene Bervoets en Tiny Bertels halen herinneringen op aan Wannes de docent en mentor.

Je hoort aflevering 3 van 'Wannes' op woensdag 5 mei in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Ontdek ook:

Lijst van artikels

Beluister de podcast:

Lijst van artikels