Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Podcast

De wereld van sofie

Bannerafbeelding voor fragment

Seizoen 3, Aflevering 28

Viezerik

Met Sofie Lemaire

00:00
00:00

29 dagen geleden

38 min

Je moet eens tellen wat je in je badkamer verzamelt aan crèmes, lotions, zepen en wat nog allemaal. Veel. Maar heb je die dingen ook allemaal nodig? En hoe zijn we in de situatie beland dat we geen dag doorkomen zonder iets op onze huid te knallen. Een podcast, zonder geurtjes en oneffenheden, met biorhetinolplusgarantie. En met een verrassing!

De Wereld van Sofie

Typisch wij

Seizoen 3, Aflevering 27

Soms heb je een buitenlander nodig om je op je eigen gekke gewoontes te wijzen: waarom laten wij kleine kindjes lammetjes van ijs slachten, tot bloedens toe, op communiefeesten? Wie haalde het ooit als eerste in zijn hoofd om met servetten te gaan zwaaien op het ritme van Les Lacs du Connemara? En wat is nog zoal ‘typisch wij’? Een lijstje, in deze nieuwe aflevering van De Wereld van Sofie.

1 april 2022

51 min

De Wereld van Sofie

Viva la vulva!

Seizoen 3, Aflevering 26

Geen lichaamsdeel zo bedekt, verstopt en vergeten als het vrouwelijk geslachtsorgaan. De vulva heeft in de hele menselijke geschiedenis nooit het erepodium der lichaamsdelen, waar de penis wél fier pronkt, mogen betreden. Waarom is de vulva minder geliefd? En wat valt er aan te veranderen? U hoort het in deze genitale aflevering van De Wereld van Sofie.

25 maart 2022

46 min

De Wereld van Sofie

Road rage

Seizoen 3, Aflevering 25

De verkeersagressie in onze maatschappij neemt toe, zo blijkt uit onderzoek. Steeds meer mensen worden slachtoffer van verkeersagressie, maar ook steeds meer mensen geven toe zich agressief te gedragen in het verkeer. De wagen doet gekke dingen met ons. Waar komt die agressie vandaan? En hoe kan je ’t oplossen? Antwoorden in deze aflevering van De Wereld Van Sofie.

18 maart 2022

57 min

Alle afleveringen