Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Podcast

De wereld van sofie

Bannerafbeelding voor fragment

Seizoen 3, Aflevering 4

Wild van wild?!

Met

02:31

02:31

9 maanden geleden

36 min

De wolf is terug in ons land en dat zorgt voor spanningen. Natuurliefhebbers zijn blij met dat nieuw wild in onze bossen. Veehouders zijn boos omdat de wolf hun dieren aanvalt. We hebben een complexe band met wilde dieren, zoveel is duidelijk. Hoe dat komt, legt bioloog Midas Dekkers uit in deze podcast.

De Wereld van Sofie

Bang van de spin

Seizoen 3, Aflevering 3

Geen fobie zo wijd verspreid als arachnofobie. Nogal wiedes, als je ziet hoe we de spin afschilderen in onze verhalen en cultuurwerken. In deze podcast doet Sofie een voorzichtige poging om je van het nut en het vernuft van de spin te overtuigen. Inclusief tips om van je spinnenangst verlost te worden!

17 september 2021

42 min

De Wereld van Sofie

Temptation, maar dan beter

Seizoen 3, Aflevering 2

Een podcast voor al wie graag verhalen hoort over verleiders en verleiding, maar zijn gading niet vindt in de platte tv-programma’s die er over gemaakt worden. Sofie biedt je graag enkele alternatieve verhalen, die het romantische of zelfs passionele beestje in jou gegarandeerd zullen wekken.

10 september 2021

42 min

De Wereld van Sofie

Van splijtzwam tot smurfin

Seizoen 3, Aflevering 1

Splijtzwammen zijn bronnen van verdeeldheid. Onderwerpen, thema’s, personen, dingen die het potentieel in zich dragen onenigheid te veroorzaken. Zoals onze persoonlijke vaccinatiestatus tegenwoordig voor onenigheid kan zorgen bijvoorbeeld. Waarom polariseren sommige onderwerpen meer dan andere? Hoe vermijd je dat een splijtzwam tot een breuk leidt? En wat hebben smurfin en toverchampignons hier mee te maken?

3 september 2021

38 min

Alle afleveringen

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet