Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Podcast

De wereld van sofie

Bannerafbeelding voor fragment

Seizoen 3, Aflevering 7

Safespace voor James B(l)ond

Met

03:21

03:21

9 maanden geleden

55 min

Ophef, toen onlangs alle aanwezige mannen uit Café Blond in Gent gestuurd werden. Is dit geen discriminatie? Waarom moeten alle cismannen buiten? Wat zíjn cismannen, in godsnaam? En wie zijn die Flinta*, waarvan sprake? Gedoe over alle gebruikte termen, terwijl men gewoon een safe space wilde creëren. Een wat? Zoveel vragen, maar gelukkig ook zoveel antwoorden in deze nieuwe podcast van De Wereld Van Sofie.

De Wereld van Sofie

AAAAAAAAAAARGHHHH

Seizoen 3, Aflevering 6

Het gebeurt niet zo vaak in het leven dat we onze keel wijd openzetten en luid schreeuwen. Maar als het gebeurt, vergeet je het zelden. De schreeuw vergezelt ons op onze meest extreme, intense momenten en gaat alleen al daarom zelden onopgemerkt voorbij. Welke schreeuwen verdienen een plekje in ons collectieve geheugen? U ontdekt het in deze vrij intense geluidservaring.

8 oktober 2021

47 min

De Wereld van Sofie

Luchtkastelen

Seizoen 3, Aflevering 5

“First they laugh at you, then they fight you and then you change the world”. Het is een bekend credo dat de grote vernieuwers en ondernemers van deze wereld moet motiveren om vast te houden aan hun grootse plannen en ideeën. Maar hoeveel tegenkanting kan een mens verdragen? Hoeveel tegenkanting is nodig? En wat als iemand te hard vasthoudt aan een slecht plan? Een podcast over en voor zotte dromers.

1 oktober 2021

41 min

De Wereld van Sofie

Wild van wild?!

Seizoen 3, Aflevering 4

De wolf is terug in ons land en dat zorgt voor spanningen. Natuurliefhebbers zijn blij met dat nieuw wild in onze bossen. Veehouders zijn boos omdat de wolf hun dieren aanvalt. We hebben een complexe band met wilde dieren, zoveel is duidelijk. Hoe dat komt, legt bioloog Midas Dekkers uit in deze podcast.

24 september 2021

36 min

Alle afleveringen

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet