Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Podcast

Touche

Bannerafbeelding voor fragment

Seizoen 10, Aflevering 7

Jeroen Perceval

Met

08:02

08:02

9 maanden geleden

1 uur 45 min

Jeroen Perceval liet als acteur tot nog toe vooral de anderen schitteren, zoals Matthias Schoenaerts in ‘Rundskop’ en Kevin Janssens in ‘D’Ardennen’. Maar nu is er zijn debuutfilm 'Dealer', waarmee hij zelf schittert als regisseur en scenarist. De vertoning in Texas leverde hem alvast een contract in Hollywood op. 'Dealer' heeft vele raakvlakken met zijn eigen turbulente leven, want Perceval was tien jaar lang zelf verslaafd aan drugs en alcohol.

Touché

Peter Bernaerts

Seizoen 10, Aflevering 6

Veilingmeester Peter Bernaerts zet samen met zijn broer Christophe het levenswerk van zijn ouders voort. Wat ooit een kleine brocantewinkel in Lier was, is uitgegroeid tot één van de meest bekende veilinghuizen van 't Stad. Het allerhoogste bod kreeg hij voor een werk van Magritte uit het faillissement van Sabena. En ook de tekening die eerst was toegeschreven aan Antoon Van Dyck maar later een echte Rubens bleek te zijn, leverde een mooi bedrag op.

11 oktober 2021

1 uur 41 min

Touché

Ismaïl Abdoul

Seizoen 10, Aflevering 5

Veertien jaar geleden was zijn leven al rijp voor een boek, nu is er ook de film ‘Cool Abdoul’, die ruwweg op zijn leven is gebaseerd. Ismaïl Abdoul haalde als bokskampioen niet alleen Belgische en Europese trofeeën binnen, hij werd ook veroordeeld tot viereneenhalf jaar cel. Zijn linker mag dan al een moordwapen zijn, toch kreeg hij ooit vier kogels in zijn lijf. En ook al liet hij zich door foute mensen meeslepen, toch bleef zijn geliefde altijd in hem geloven.

3 oktober 2021

1 uur 45 min

Touché

Luc Sels

Seizoen 10, Aflevering 4

Luc Sels is zonet begonnen aan zijn tweede mandaat als rector van de KUL. Studie, sport en ook kunst zijn zijn grote passies. Al van kinds af wist hij dat hij professor wou worden, basketbal is nog altijd zijn grote uitlaatklep en muziek zijn ideale afleiding. Maar hoe moet het verder? Wat verwacht hij van het proces Sanda Dia, de student die tijdens een studentendoop het leven liet. Hoe dicht heeft hij zelf al bij de dood gestaan? En wat nà zijn rectorschap? Luister naar Touché met Luc Sels.

26 september 2021

1 uur 47 min

Alle afleveringen

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet