Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Frank Vander linden over 30 jaar De Mens: "1992 lijkt eergisteren wel"

Door Ayco
3 maanden geleden
8 min
Volgende afleveringen afspelen

Sinds begin jaren 90 is De Mens niet weg te denken uit onze pop- en rockbeleving. Dat wil dus ook zeggen dat ze binnenkort dertig jaar bestaan. Frank Vander linden kwam erover vertellen bij Ayco. Maar hoe voelt dat, die dertig jaar?  “Als ik dat van iemand anders zou horen, zou ik denken dat die hier binnenkomt met een rollator. Maar als dat over je eigen leven gaat, dan lijkt 1992 eergisteren wel. Dat is gewoon ons leven geweest, die dertig jaar. Ik kan alleen maar zeggen dat we blij zijn dat we het nog steeds kunnen en mogen doen.”
Dat jubileum moet uiteraard op een podium gevierd worden. Een datum en locatie is er al: 26 maart 2022 in de Lotto Arena. “Het gaat de eerste keer zijn dat we daar spelen. We hebben altijd op een zeker niveau gespeeld maar dat allerhoogste niveau was blijkbaar niet nodig (lacht). Dus het is wel handig dat we zo’n uniek concert daar kunnen doen. Dat mag voor mij uitgroeien tot een soort 'fandag'. Het is een heel spannend vooruitzicht.”
Kan Frank zich nog iets herinneren van in ‘92? Voelde hij dat er iets aan het gebeuren was rond De Mens? “Dat is in trapjes gegaan bij mij. Michel De Coster en ik waren al dertig toen de eerste single van De Mens uitkwam. Wij waren niet zo’n piepkuikens maar bij mij was er nog altijd een soort twijfel of hetgeen we deden iets waard was. Pas toen ik de nummers begon te schrijven die voor De Mens zijn gebruikt, zoals ‘Dit is mijn huis’, ‘Irene’, ‘Jeroen Brouwers’ begon ik er een beetje in te geloven." 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's